Giriş
(3)

askerlikte jandarma olmak iyi mi?

konskenkova
dün belli oldu askerlikacemi: kastamonu usta: konyanasıl? jandarma bol action'lı geçer mi?
dün belli oldu askerlik
acemi: kastamonu usta: konya
nasıl?
jandarma bol action'lı geçer mi?
0
konskenkova
(23.01.16)
konya gibi bir yerde aksiyon olmaz.
0
himmet dayi
(23.01.16)
Jandarma her zaman daha disiplinsiz olduğundan rahatdır.
0
aristotelesin berberi
(24.01.16)
Halihazırda bir jandarma olarak cevaplayayim;

Kastamonu'da rahatlığın düşeceğin bölüğe gore değişecek biraz. Ben 4. Bölükte her gün spor yapmisken, 9. Bölükte arkadaşım eşofman gitmemişti.
Yine de acemiliğin sandığından daha az sıkıntılı geçecek. Alay komutanı acemi erlerin üzerine titriyor zira. Usta birliğine gelince komutanların tavırlarından anlayacaksın aradaki farkı.
Kastamonu'ya sivil hat sok bu arada, enayilik yapma. Askercell'in olsun, biri sorarsa onu gosterirsin.

Konya'ya gelecek olursak, orada bölge komutanlığı var bi kere. İl jandarmaya gidince dağıtılacaksiniz, bölge komutanlığı falan düşerse sıkıntı olur. Ne kadar ufak yer, o kadar rahat. Bunu unutma. Şu an bu mesajı nobetten yazıyorum :)

Genel olarak da jandarma piyadeye vs gore rahat olur. Karakolda hepi topu 10 asker oluyor zaten. Askerde nerede çokluk, orada bokluk. Az kişi olunca kavga gürültü de az olur. Bu çok önemli. Piyadeler gibi günlük eğitim de yok. Hatta hiç eğitim yok. Tek sorun, adam az olunca kişi başına düşen birim iş de fazla olabiliyor. Nöbet, mıntıka gibi. Ha bir de, yeni mezun astsubaylar sınırını bozabilir. Kardeşim yasinda astsubay lan diyor, telefonun hatrina ses çıkarıyorsun.
0
john lee hooker
(24.01.16)
(2)

Office 2011 mac sorunu

zuilla
Programda docx doc gibi dosyaları açmak istediğimde böyle diyor neden olabilir acaba nasıl çözülür bu problem bilen var mı acaba? Programı bir arkadaşımın hesabından indirdim onun 4 bilgisayara daha kurma hakkımı varmış öyle bir şey dedi ama kullanamıyorum çünkü şu hatayı veriyor ne yapmalı googleda
Programda docx doc gibi dosyaları açmak istediğimde böyle diyor neden olabilir acaba nasıl çözülür bu problem bilen var mı acaba? Programı bir arkadaşımın hesabından indirdim onun 4 bilgisayara daha kurma hakkımı varmış öyle bir şey dedi ama kullanamıyorum çünkü şu hatayı veriyor ne yapmalı googleda arattım birisi font dosyalarını silin demiş sildim bişeyler ama yine de böyle:

"The Open XML fileNormal.dotm cannot be opened because there are problems with the content"
0
zuilla
(23.01.16)
Bilgisayar dili / Office dili nedir?
0
himmet dayi
(23.01.16)
mac işletim sistemi nedir ? el capitan ise, office for mac kurduktan sonra güncellemelerini yapın. bende de outlook ve powerpoint sorunluydu düzeldi.
0
delidir yakalayin
(23.01.16)
(5)

Steam

Cimhenun
Ben bu steam olayına hiç hakim olmayan biriyim. Uzun bir süre sonra bilgisayar aldım ve mutluluk gözyaşlarım eşliğinde Half-Life 2 indirdim. Her şey tamam sadece çift tıklayıp oyuna girecekken steamda bilgisayarda yüklü olduğundan beni direk steamdaki Half-Life bölümüne yönlendirdi. Resmen yakalandı
Ben bu steam olayına hiç hakim olmayan biriyim. Uzun bir süre sonra bilgisayar aldım ve mutluluk gözyaşlarım eşliğinde Half-Life 2 indirdim.

Her şey tamam sadece çift tıklayıp oyuna girecekken steamda bilgisayarda yüklü olduğundan beni direk steamdaki Half-Life bölümüne yönlendirdi. Resmen yakalandım yani. Utandım da.

Var mı bunun çözümü?
0
Cimhenun
(23.01.16)
crack
0
kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili
(23.01.16)
half-life'ı steam yerine başka bir yerden indirdinse hiç uğraşma git satın al steam'den. temiz temiz oyna. 10-15 lira bir şeydir zaten.
0
efreet sultan
(23.01.16)
Satın al +1

12 lira olması lazım. Hem online oyun avantajı var. Hem de her istediğin bilgisayara sorunsuz indirip kuruyorsun. Crack falan uğraştırmıyor.
0
himmet dayi
(23.01.16)
Eger crack yaptigin halde oyunu acmaya calistiginda steam aciliyorsa, internet baglantisini kesip sonra oyunu ac. Acildiktan sonra baglantiyi eski haline getirirsin.
0
naberabi
(23.01.16)
öncelikle hayırlı olsun. Half-Life Complete seti mevcut normal zamanda 59 lira oyunu takibe alıp indirim günlerini kollarsan 15 liraya da alabilirsin. ayrıca Sven Co-op incelersen arkadaşlarınla beraber eşli oynayabilirsin.
0
atymaty
(23.01.16)
(4)

İzmir ulaşımı hakkında

illegal yazar
Gece 00dan sonra güzelbahçeye nasıl gidilir? 15 liram var sadece.
Gece 00dan sonra güzelbahçeye nasıl gidilir? 15 liram var sadece.
0
illegal yazar
(23.01.16)
Nerden?
0
himmet dayi
(23.01.16)
baykuş otobüsler var, şuna bir bak.
www.eshot.gov.tr
0
kuzey li
(23.01.16)
Haa otogardan pardon. Baykuş yok bu arada :(
0
🌸illegal yazar
(23.01.16)
15 liraya olmaz o iş de, otogardan servislerin birine binebilirsin bir ihtimal. bilet sorgulamayan firmalara bir git bakalım.
0
himmet dayi
(23.01.16)
(12)

Kas gevşetici kalbi de gevşetmesin?

ya ben lan neyse
düz mantık. kas gevşetici alınca kalpte de sıkıntı çıkmasın? hani hep kalp de kastır denir ya...
düz mantık. kas gevşetici alınca kalpte de sıkıntı çıkmasın? hani hep kalp de kastır denir ya...
0
ya ben lan neyse
(23.01.16)
aynen hacı kalp gevşeyip dağılıyor içince. rektefeye sokmak gerekiyor.
0
cekilmis gayfe
(23.01.16)
atıyorum: kalp kasları, çizgili kaslardan farklı olarak istem dışı çalıştığı için bu tür ilaçların kalp kaslarına etkisi yoktur.
0
himmet dayi
(23.01.16)
hocalarım ağrıdan uyuyamıyorum. fıtık ağrısı. alayım mı bir tane?

muscoflex 8 mg

cekilmis yine mi sen gardaş :)
0
🌸ya ben lan neyse
(23.01.16)
ya ben lan neyse neden ilaçlardan bu kadar korkuyorsun?
cevap: kalbe etkisi olmaz bu arada.
0
kuzey li
(23.01.16)
@kuzey: abi çok pis yan etkiler yazıyor. bir şey olsa yalnız yaşıyorum. 1 hafta sonra bulurlar leşimi. :)
0
🌸ya ben lan neyse
(23.01.16)
hocam yapma bu kadar o yan etilerin coğu zaten görülmüyor(çok nadir görülüyor) ama çok korkuyorsan 112'yi tuşla içmeden bir şey olursa hemen arasın.
0
kuzey li
(23.01.16)
Düz mantık başlangıç : Almanlar yenildiği için biz de yenilmiş sayıldık :D düz mantık son...

Askere de bana o ilaçlardan vermişlerdi. Haplardan ziyade kremlerin daha çok etkisini gördüm ben. Thermoflex diye bi krem kullanmıştım. Isıtıyor o bölgeyi ve rahatlatıyor. Not : doktora danışmadan sakın kullanmayın. Tavsiye değildir.

Yusuf Yusuf :D
0
sutu seven kamyoncu
(23.01.16)
gece boyunca uyuyamadım ağrıdan. bir tane aldım az önce. inşallah bir şey olmaz.
0
🌸ya ben lan neyse
(23.01.16)
fazla kullanmayın derler kalp kasları vs ile ilgili
0
kirazıseviyorum
(23.01.16)
lan çıkarmak istiyorum içimden. pişman oldum içtiğime.
0
🌸ya ben lan neyse
(23.01.16)
uzun süre kullanımı sorun yapıyor 1 gün 2 gün değil de 2 hafta alma üstüste 1 haftadan çok alma
0
kirazıseviyorum
(23.01.16)
iskelet kası kalp kası ve düz kaslar farklı mekanizmayla çalışır bu ilaçlar sadece iskelet kadına etki ediyor, öhöm yani mantıken öyle olması lazım.
0
irsh92
(24.01.16)
(5)

eti puf'un üzerindeki minik şeker parçalarının adı ne?

kül
pasta süslemesi vb için ayrıca da satılıyor ya hani. gavurcası sprinkles, türkçesi ne bunun? süsleme şekeri desem anlaşılır mı?
pasta süslemesi vb için ayrıca da satılıyor ya hani. gavurcası sprinkles, türkçesi ne bunun? süsleme şekeri desem anlaşılır mı?
0
kül
(23.01.16)
Granül şeker.
0
himmet dayi
(23.01.16)
gokch3
(23.01.16)
hindistan cevizi?
0
franz kafka
(23.01.16)
Gavurcası mı? Kimler onlar? Dünya > İngilizce > sprinkles

Vizyonunuzu geliştirmenizi öneririm
0
Traveller
(23.01.16)
pasta süsü deniliyor halk arasında
0
fasulyek
(23.01.16)
(1)

bu ne?

kuzey li
şu cin ali gibi resim çizip kafa olarak ünlülerin resimlerinin yapıştırıldığı, bu bilmem kim, söyle böyle diye paylaşımlar var bu akımı kim başlattı?
şu cin ali gibi resim çizip kafa olarak ünlülerin resimlerinin yapıştırıldığı, bu bilmem kim, söyle böyle diye paylaşımlar var bu akımı kim başlattı?
0
kuzey li
(23.01.16)
9gag'de 'Be Like Bill' olarak başladı.
0
himmet dayi
(23.01.16)
(4)

Wifi Çekim Alanı Artırma

sevgikusunkanadinda
Elimdeki ASUS modem sorunsuz şekilde çalışmasına rağmen kapsama alanı oldukça düşük. Odamdan salona gittiğimde cep telefonu çekmemeye başlıyor, bilgisayarın çekim gücü de oldukça düşüyor. Kapsama genişletmek için bir şeyler almak istiyorum.http://www.vatanbilgisayar.com/asus-usb-n14-300mbps-cift-ant
Elimdeki ASUS modem sorunsuz şekilde çalışmasına rağmen kapsama alanı oldukça düşük. Odamdan salona gittiğimde cep telefonu çekmemeye başlıyor, bilgisayarın çekim gücü de oldukça düşüyor. Kapsama genişletmek için bir şeyler almak istiyorum.

www.vatanbilgisayar.com

Şu ürün işimi görür mü, ihtiyacı karşılar mı sizce? İndirime girmiş, hazır niyetlenmişken satın almayı düşünüyorum.
0
sevgikusunkanadinda
(23.01.16)
bu cihaz kapsama alanını genişletmek için değil, kablosuz bağlantı özelliği olmayan bilgisayarlara kablosuz bağlantı özelliği kazandırıyor. senin ihtiyacın olan access point.
0
himmet dayi
(23.01.16)
bu modem falan değilki.. sadece bilgisayarda kullanabileceğin usb adaptör. yani modemden gelen sinyalleri almaya yarayan adaptör.

modeminde bir sorun yoksa sadece sinyay seviyesinden şikayetçiysen access point alacaksın. modem duracak bu access pointi salona koyacaksın kapsama alanı genişleyecek. 70 tl civarı bulabilirsin. onlar işini görür.
0
pembe baytar
(23.01.16)
bak ne çok sevenin varmış.. yanlış bir ürün alma diye hepimizi çabalamışız
0
pembe baytar
(23.01.16)
En güzeli repeater almak gibi o zaman... Ben onun bilgisayara bağlandığını görmemişim, Donanım Haber sıcak fırsatlar yazınca atlamışım hemen :D teşekkürler. Tp-Link'inkini alacağım gibi duruyor.
0
🌸sevgikusunkanadinda
(23.01.16)
(5)

Acil bir durum: Dudulludan Sabiha Gokcen Havalimanina taksi ne kadar tutar

koola
Yabanci bir arkadasim, şuan Kapadokyadan Istanbula geliyor, yolda. yarin sabah Dudullu'da olacak, oradan da taksi ile havalimanina yetismesi gerekiyor. Ama yaninda cok parasi yokmus. Sizce max ne kadar tutar?
Yabanci bir arkadasim, şuan Kapadokyadan Istanbula geliyor, yolda. yarin sabah Dudullu'da olacak, oradan da taksi ile havalimanina yetismesi gerekiyor. Ama yaninda cok parasi yokmus. Sizce max ne kadar tutar?
0
koola
(23.01.16)
25 km ortalama 55 TL tahmini. binerken "airport fifti lira ok?" diye sorsun biri olmazsa biri kabul eder.
0
507
(23.01.16)
www.taksiucreti.com

52 tl tutuyormuş
0
himmet dayi
(23.01.16)
40 max yahu kayışdağı 50 tutuyodu
0
gokch3
(23.01.16)
dudullu nun neresi olduğuna da bağlı ama taksici yabancı diye gezdirmezse 60-70 arası tutması lazım normalde... 30 km yaklaşık.. lm ücreti 2 tl .. ama dediğim gibi normalde.
0
pembe baytar
(23.01.16)
doğru pazarlık yapsın.. 50 tl ye götüren çıkar.. hem ne vereceğini bilir.. hem yabancı diye gezdirmeye kalkmazlar
0
pembe baytar
(23.01.16)
(10)

kayseride yemek için restoran tavsiyesi

gonul_isleri
arkadaşlar şimdi bir kız var, ben o kıza ve arkadaşına yemek sözü verdim. kızdan hoşlanma durumları var bende. şimdi onları yemeğe çıkartacağım ama hangi restorana gidelim? bol bol konuşabileceğimiz güzel bir yer olsun istiyorum. tavsiyeleri alayım.(ben 25 kız 23 yaşında)
arkadaşlar şimdi bir kız var, ben o kıza ve arkadaşına yemek sözü verdim. kızdan hoşlanma durumları var bende. şimdi onları yemeğe çıkartacağım ama hangi restorana gidelim? bol bol konuşabileceğimiz güzel bir yer olsun istiyorum. tavsiyeleri alayım.
(ben 25 kız 23 yaşında)
0
gonul_isleri
(23.01.16)
biraz tuzlu olabilir ama beştepe restaurant var. elmacıoğlu iskender'de yemiştim bir kere. orası da çok iyiydi.
0
himmet dayi
(23.01.16)
elmacioglu uygun. ama ogrenci butcesini zorlar biraz. bol konusacaksan yemekten sonra lider kafeye falan cikcan.
0
icim urperiyor
(23.01.16)
Lideri filan boş ver ayakaltı orası, Lavantes olabilir köşk mahallesinde, sıcak olsun dersen forum ya da Kayseripark'da shakespeare var, fiyatlar elmacıya göre pahalı ama saatlerce de otursan kimse kalk git demez. Bonus olarak Sinamasal diyorum, yemekleri de gayet güzel.
0
elikası
(23.01.16)
Talas a git. Tramvay son durağının az ilerisinde Kayadibi restoran var. Kaya oyuklarının içine masa koymuşlar yemeği orada yiyorsunuz. Tam anlatamadım ama kız arkadaş falan diyorsan ambiyans çok iyidir. İnternette araştır. Talas Kayadibi restoran.

Param var diyorsan da en iyi manzaralı restoranlar Hilton ve radisson otellerinin roof restorantıdır.
0
iason cape
(23.01.16)
Aman dostum kizi lidere falan goturme. Ertesi gunun olmaz yani. Konak rest. var talasta. Yemekleri falan da gayet iyidir. Kiz yurdunun yaninda kasapa var. Orasi da iyidir. E biraz para harcayacaksin artik.
0
isott
(23.01.16)
Para muhim degil, calisiyorum zaten. Ogrenci degilim. Airbus restoran ucakli olan, elmacioglu, bestepe gibi yerler abarti olmaz degil mi?
0
🌸gonul_isleri
(23.01.16)
Bir de mesela bestepe airbus gibi yerlere gitmek icin taksi gerekir. Taksiyle gidip gelsek filan hoşuna gider mi yoksa gorgususuzluk filan olur mu?
0
🌸gonul_isleri
(23.01.16)
Aman ucak rest. gitme. Adamlardan kimse memnun degil. Servis ve yemekler cok kotu. Acali kac ay oldu satiliga cikardilar. O derece kotu orasi. Yeminle gunun rezil olur.
0
isott
(23.01.16)
Sen talas giristeki kiz yurdunun yaninda olan kasapa'ya git. Taksiyle de gidersin sorun olmaz. Ama bence yanlis yerleri dusunuyorsun. Ya da konak rest talas. Digerlerine sonra gidersin. Ilk gorusme onemli.
0
isott
(23.01.16)
Sana direk mesaj da attım. Abartılı yerler sonraki aşamalar.
0
iason cape
(23.01.16)
(4)

golf 6 ve golf 7

adamin sifirla carpilmis hali
İkisi de ikinci el alınacak.Vw 1,6 tdi manuel golf mı yoksa 1.2 tsi manuel golf 7 mi alırdınız?
İkisi de ikinci el alınacak.Vw 1,6 tdi manuel golf mı yoksa 1.2 tsi manuel golf 7 mi alırdınız?
0
adamin sifirla carpilmis hali
(23.01.16)
yılda kaç km yaptığınız önemli. ama ben benzinlinin sessizliğini ve konforunu ekonomiye değişmez benzinli tercih ederdim. üstelik yeni kasa oluyor benzinli aldığınızda.
0
victum
(23.01.16)
golf6 ile golf7 arasında kasa bakımından az fark var. makyajlı hali 7 sadece. Ancak çok kilometre yapılmayacaksa ben golf7 derim.
0
himmet dayi
(23.01.16)
yılda 15000 ile 20000 arası km ise bence benzinli. benim getz in mazot pompası gittiğinde 700 tl masraf çıkardı. tr de pompayı dağıtacak mazota nerede denk geleceğiniz belirsiz. km az olunca riske değmiyor.
0
tukenmez adam
(23.01.16)
golf 7
0
signore
(23.01.16)
(2)

Whatsapp mesajlari ne kadar bekletir?

fakyoras
Selam,Az once whatsapp'i sildim telefondan, bir hafta kadar kullanmayacagim. Gelen grup mesajlari/normal mesajlar ben whatsapp'i tekrar yukledigimde bana gelir mi? Hepsi gelmezse hangi mesajlar gelir? Tesekkurler
Selam,

Az once whatsapp'i sildim telefondan, bir hafta kadar kullanmayacagim. Gelen grup mesajlari/normal mesajlar ben whatsapp'i tekrar yukledigimde bana gelir mi? Hepsi gelmezse hangi mesajlar gelir?

Tesekkurler
0
fakyoras
(23.01.16)
Selam, telefonumu garantiye verirken ben de silmiştim geri yüklediğimde bu süre içinde atılan tüm mesajlar gelmişti.
0
mundili bobola
(23.01.16)
Valla ben yurtdışında iken 2 ay boyunca kapalıydı telefon. Açtığımda 1200 mesaj gelmişti. Hepsi geliyor sanırım.
0
himmet dayi
(23.01.16)
(9)

Dünya ne zaman sona erecek ve neden?

anonymice
Bu soruda dünyanın olası sona erme zamanı ve nedenlerini kendimize soruyoruz.Bençe dünyada petrol bitecek ve su savaşları başlayacak, tek gecer akce su olacak waterworld gibi olcas. Dünya ise bençe atom bombaları sayesinde ölecek. Mutually assured destruction (MAD) sayesinde hepimiz fallout 5 baş ka
Bu soruda dünyanın olası sona erme zamanı ve nedenlerini kendimize soruyoruz.


Bençe dünyada petrol bitecek ve su savaşları başlayacak, tek gecer akce su olacak waterworld gibi olcas.

Dünya ise bençe atom bombaları sayesinde ölecek. Mutually assured destruction (MAD) sayesinde hepimiz fallout 5 baş kahramanı olacağız.
0
anonymice
(22.01.16)
kardeş sen yat uyu istersen
0
eksimeksi
(22.01.16)
Dünyanın sonu gelmez, bilinen anlamda yaşam olmasa dahi bir türlü devam eder. Şu vakte kadar 5-10 kere sonu geldi çünkü, hepsinden de güçlenerek çıktı evelallah!!!
0
baba jo
(22.01.16)
gunes sonup icine cokunce muhtemelen. bu da birkac milyar yil alir.
0
bohr atom modeli
(23.01.16)
6 milyar yıl sonra güneş tarafından yutulacak. ama biz daha evvel yok oluruz.
0
zgrydn
(23.01.16)
50 milyon yıl sonra Güneşteki hidrojen yakıtı tükenmeye başlayacak

Daha öncesinde Merkür de olduğu gibi, güneşe doğru yakınlaştıkça, Dünya yüzeyi +400 seviyelerine gelecek
insanların ya gezegen değiştirmeleri gerekiyor ya da Magma ya yakın olmayan kısımlarına doğru inmeleri gerekiyor.

ışık hızında hareket edemez başka gezegenlere yolculuk edemezsek, Her şekilde öleceğiz.
0
voyage
(23.01.16)
güneş, samanyolu galaksisinin merkezindeki kara deliğin içine düşünce sona erecek.
0
himmet dayi
(23.01.16)
herkes kendisinin kiyametidir.
0
thewizardofearthsea
(23.01.16)
@thewizardofearthsea +1, ben ölünce dünya sona ermiş demektir, gerisi umurumda değil. Ama birkaç milyar yıl daha gider tahminen.
0
i was made for you
(23.01.16)
4,5~5 milyar yıllık dünyada atalarımızı, kuzenlerimizi (insansılar) falan da ekleyince 2-3 milyon yıllık anca tarih var. bizi yani homo sapiens'i baz alırsak da 200 bin yıl yaklaşık.

sen atom bombalarını yolla, bütün insanlar ölsün tamam da bu, dünyanın sonu değil, insanlığın sonu demek. insandan önce de dünya vardı belki sonra da olacak. dünya tarihinin 1/20'si bile değil. yani ortalama insan ömrü 60 desek, ortalama bir insan için lise süresinden bile kısa süre. çok da değerli görmemek lazım insanı.

dünyanın yok olması ise muhtemelen güneşe bağlı olacak. aksine sebep olacak kadar büyük bir meteorun bütün güneş sistemini rahatça geçip dünyaya çarpma ihtimali de var ama o çok daha düşük. bununla birlikte içe çökme/patlama(?) ne deniyorsa o (implosion) ihtimal de mevcut her zaman. şirin bir karadelik oluruz belki. gerçi bu büyüklükteki bir kütleden kara delik çıkmaz ama "ya tutarsa?"
0
nawar
(23.01.16)
(6)

zenfone 5 - sorun yazılımsal mı, çözüm yok mu?

brad pitt
4.5 ay telefonu 2 3 defa elime aldım. Dün askerden döndüm. Telefon orjinal şarj aleti ile çok çok yavaş şarj oluyor. 5 6 saat. Diğer sorun ise, normalden de hızlı şarjı bitiyor. Yani 3g'yi geçtim, edge'de kullan yarım saatte %40 %50 gidiyor. Böyle değildi önceden. 1,5 saatte en geç full oluyordu şar
4.5 ay telefonu 2 3 defa elime aldım. Dün askerden döndüm.

Telefon orjinal şarj aleti ile çok çok yavaş şarj oluyor. 5 6 saat. Diğer sorun ise, normalden de hızlı şarjı bitiyor. Yani 3g'yi geçtim, edge'de kullan yarım saatte %40 %50 gidiyor.

Böyle değildi önceden. 1,5 saatte en geç full oluyordu şarjı. Şarj da bu kadar hızlı bitmiyordu. Pil kullanımına bakınca, usb ile şarj oluyor yazıyor. Normal mi bunu yazması?

Sorunu asus'a yazdım. Telefonu sıfırlayın yazdılar.

Siz ne yapmamı önerirsiniz? Var mı bir çözüm?
0
brad pitt
(22.01.16)
Sıfırladın mı?
0
himmet dayi
(22.01.16)
sıfırla demişler ya üreticiden daha iyi bilen birisini mi arıyorsun?
0
cekilmis gayfe
(22.01.16)
4.5 ayda 2-3 defa kullandığınızı, bu süreç boyunca telefon kullanıldı mı? Batarya hep boşaldı mı?

Cihazlar uzun süre kullanılmayacaksa, %70-80 civarı batarya doluluğu ile kapalı durumda bırakılmalı, özellikle uzun süre boş durması bataryayı öldürüyor diye biliyorum.
0
atom karincanin torunu
(22.01.16)
aynı olay birebir bende oldu. çaresi servise gitmesi dostum. başka şekilde düzeltemezsin. 3 haftada yapıp gönderdiler bana.

zenfone 5 böyle bir alet. ben kullanıyorum, hala kullanıyorum ama önermiyorum kimseye.
0
mermize
(22.01.16)
@ jr ve @mermize

garantisi devam ediyor ama o garanti kağıdı falan yok ya. napsak. alın bunun bataryayı değiştirin dediğimde değiştirirler mi garantide? nereye vericem, nasıl yapayım yani?

teşekkürler.
0
🌸brad pitt
(22.01.16)
www.asus.com

çamlıca'da yerleri. telefonu falan da var.

garanti belgesi yoksa işin zor. bir ara, konuş teknik servisle. böyle böyle de anlat derdini.

ben kutusunda göndermiştim. not yazmıştım bir de kutunun içine küçük bir kağıt koyup; alet çok geç şarj oluyor, pc ve mac'e usb ile bağlanınca her iki ortamda da alet tanınmıyor falan diye. onlar da işlemee aldı, yapıp gönderdi.

ama dediğim gibi, garantisi falan hep aldığım kutunun içindeydi.
0
mermize
(22.01.16)
(1)

1-2 cümle ingiliççe cevirisi,

stevie
ben de yazıyorum ama sanki cümlelerim basit kalıyor. şöyle komplike cümleli nasıl yapılır bu?Aslen ailemle birlikte x şehrinde yaşamaktayım, ancak iş sebebiyle bir süredir y şehrinde bulunuyorum. Bu yüzden x şehrine gelmek sorun teşkil etmeyecektir.ben böyle saçma çevirdim bu arada:i am living in x,
ben de yazıyorum ama sanki cümlelerim basit kalıyor. şöyle komplike cümleli nasıl yapılır bu?




Aslen ailemle birlikte x şehrinde yaşamaktayım, ancak iş sebebiyle bir süredir y şehrinde bulunuyorum. Bu yüzden x şehrine gelmek sorun teşkil etmeyecektir.

ben böyle saçma çevirdim bu arada:
i am living in x, but im living in y for my job, so there are no problem for go x city.

ek: oğlum nasıl öğrencem şunu?
0
stevie
(22.01.16)
i had been living in X with my family but i've moved to x for a period of time for my job, so it would not be a problem for me to move back to x.
0
himmet dayi
(22.01.16)
(6)

Yeni laptop alacağım Yardım

jegapw
Yeni bir laptop alacağım. İsteğim uzun süre kullanabileyim, işlerimi görsün(öğrenci adamım sonuçta) ve oyun oynamaya da müsait kapasitesi olsun. biraz araştırdım asus ve toshibadan uzak dur dediler. dell, msi ve lenovo önerdiler. ne dersiniz?ayrıca kendime birkaç öncelik de belirledim işlemci i7 ve
Yeni bir laptop alacağım. İsteğim uzun süre kullanabileyim, işlerimi görsün(öğrenci adamım sonuçta) ve oyun oynamaya da müsait kapasitesi olsun. biraz araştırdım asus ve toshibadan uzak dur dediler. dell, msi ve lenovo önerdiler. ne dersiniz?

ayrıca kendime birkaç öncelik de belirledim işlemci i7 ve ram 8 gb olsun diye. başka ne önerirsiniz? ghz'nin bir önemi var mı? bilgisayardan anlayan arkadaşlar yazarsa sevinirim. şimdiden teşekkürler.
0
jegapw
(22.01.16)
bütçe ne kadar?

bu arada toshiba ve asus'tan uzak dur diyen kimse bilgisayardan hiç anlamıyormuş. en iyi 3 markadan ikisidir bunlar.
0
himmet dayi
(22.01.16)
bütçe olarak 3500-4000'e kadar çıkabilirim ama çok pahalı olmasını da istemiyorum. olsa da kesinlikle maliyete değmesi lazım.

toshiba ve asus'tan uzak dur diyen aslında bilgisayardan anlar ama neyse sen ne önerirsin? ben pek anlamıyorum da.
0
🌸jegapw
(22.01.16)
bahsettiğin özellikler iyidir.

i7, 8GB Ram ve ssd olmasını öneririm. Canavar gibi bir bilgisayar olacaksa SSD bulundurması lazım. bu özelliklere göre bir şey al işte. ama toshiba ve asus iyidir.
0
himmet dayi
(22.01.16)
asus iyidir toshiba dandiktir. dell iyidir.
0
hpkhga
(22.01.16)
asustan uzak dur diyen arkadaşına selamlarımı ilet. çalıştığım firmaya şimdiye kadar 5-6 tane asus pc aldım kendi şahsi ve iş bilgisayarım da ayrı ayrı asus acayip memnunum. asuslara bakın evet ghz önemli. freedos alabilirsiniz şahsi kullanacaksanız
0
metehan01
(22.01.16)
asus iyidir +1
0
sanguine mcqaer
(22.01.16)
(3)

sigara dumanı nasıl yerde kalabiliyor?

eurhka
örnek link meselahttps://www.youtube.com/watch?v=dhB4_VMxt1Mhttps://www.youtube.com/watch?v=xdznweiig9o
örnek link mesela

www.youtube.com

www.youtube.com
0
eurhka
(22.01.16)
zaten duman çok az da olsa ağırlığı olan bir şeydir. hava akımından ötürü yukarı çıkar. havasız ortamda şelale gibi aşağı doğru akıyor.
0
himmet dayi
(22.01.16)
Hatta bkz: sigaranın poşetiyle, tekel bandroluyle yaptığımız şelale hareketi.

Onu ilk düşünen işsize selam olsun buradan.
0
neynep
(22.01.16)
www.youtube.com


Smoking trick requires: One unfiltered roll up and a cold glass.
0
gibicibicis
(22.01.16)
(8)

Asus zenfon 5

neynep
Merhabalar Asus zenfone 5 almayı düşünüyorum. Uygun bir telefon gibi. Aktif olarak kullanacağım bi dolu uygulama ile. Bu telefonu alanı pişman eden ne olabilir? Neyi yapamaz? Yani neden almayayım, dersiniz?
Merhabalar
Asus zenfone 5 almayı düşünüyorum. Uygun bir telefon gibi. Aktif olarak kullanacağım bi dolu uygulama ile.

Bu telefonu alanı pişman eden ne olabilir? Neyi yapamaz? Yani neden almayayım, dersiniz?
0
neynep
(22.01.16)
android güncellemelerinde biraz zayıf olduğunu duydum. yani güncel sürüm ya çok geç çıkıyor ya da çıkmıyor gibi bir şey. onun dışında kullanıp da memnun olmayan görmedim. f/p oranı iyidir.
0
himmet dayi
(22.01.16)
Asus zenfone 5 kullaniyorum 1 yılı geçti.

Olumsuz tek ozelligi bence ses seviyesinin az olması. Gümbür gümbür müzik calmasini beklemeyin.

Ben sırf bu yüzden htc alıp asus launcher ile kullanmayı düşünüyorum.

Onun dışında donma ısınma gibi problemleri yok. (Saatlerce oyun oynarsanız tabi ki ısınıyor)

Asus telefonlarına sürekli minik minik guncellemeler veriyor. Kamera, zenui arayuzu, klavye destekleri vb.

F/p olarak zaten çok güzel telefon.
0
buzbebek
(22.01.16)
anneme aldim pisman oldum sirf sesi az diye kadin begenmedi
0
rentts
(22.01.16)
yaklaşık 9 aydır kullanıyorum, kullanıcı hatasına rağmen bana mısın demeyen telefon. suya düşürdüm, şarj girişini ve ekranını yaktım, bunları düşük fiyatla yaptırdım, bu avantajı var, güncellemeyi kendi yapmıyor pc üzerinden yapabiliyorsunuz ama istisna olarak size kendini güncelleyip şaşırtıyor ya da benim telefonum kafayı yedi. Şarj başta çok iyiydi. Normal kullanıcıların güncellemeden sonra şarj durumu nasıl bilmiyorum. Kısaca tavsiyede ederim, tavsiyede etmem
0
Tersidüzükilec
(22.01.16)
Çok teşekkür ederim.
Diğer düşündüğüm seçenek, anladığım kadarıyla hiçbir sıkıntısı olmayan zenfone 2. Bu ikisi arasında 400 lira var. Yani sırf iyisi olsun, diye üst modeli alma mantığının dışında, zenfone 5 ihtiyacımı karsilayacaksa ne gerek var, diye düşünüyorum. O yüzden arada kaldım. Hemen seneye yeni bir telefon ihtiyacı da olmaz, zenfone 5 de hemen geri kalmaz, dimi?
0
🌸neynep
(22.01.16)
kullanıyorum. bataryası dışında memnunum.
0
tirt star
(22.01.16)
Pili zayıf.
Sesi az, şu müziği açayım da dinleyelim diyemezsin dışarıda.

Uygulama konusunda çok iyi.
Güncelleme konusunda sıkıntı yaşanmıyor.
Performans olarak güçlü.
Donma / kasılma minimum derecede. Yok sayılabilir.
Kamerası tatminkar.
Hoşa giden ufak ayrıntılar var cihazı kullanışlı yapan.

Tavsiye ederim, memnunum.
0
dahinnotha
(22.01.16)
asus markasından uzak dur. güncelleme vermiyorlar ve muhtemelen vermeyecekler. support forumuna girersen android 5.1 ve 6.0 başlıklarında herkesin asus'a saydırdığını falan görebilirsin.
0
diffarensiyel
(22.01.16)
(6)

ios 9.2 youtube üzerinden mp3 indirmek

tragamin
Daha önce lg lg3 kullanırken youtube üzerinden ya da aveamüzik üzerinden istediğim şarkıyı indirdigimde telefonun müzik kitapliğında gözüküyordu. Fakat ios'a geçince şarkıyı indirsemde müzik kitaplığında gözükmüyor. Bunun başka bir yolunu yordamını bileniniz var mı?pc'den itunes ile atmak ve itunes'
Daha önce lg lg3 kullanırken youtube üzerinden ya da aveamüzik üzerinden istediğim şarkıyı indirdigimde telefonun müzik kitapliğında gözüküyordu. Fakat ios'a geçince şarkıyı indirsemde müzik kitaplığında gözükmüyor. Bunun başka bir yolunu yordamını bileniniz var mı?

pc'den itunes ile atmak ve itunes'dan ücretli almak dışında :)
0
tragamin
(22.01.16)
Yok.
0
roket adam
(22.01.16)
Jailybreak varsa oluyor. Dh da detayli anlatimi vardi.
0
westblack
(22.01.16)
bkz. iphone pismanliktir
0
kingcyrax
(22.01.16)
ios'un kısıtlı (ama güvenli) dünyasına hoş geldin. JailBreak olmadan olmaz.

edit: iphone pişmanlık falan değildir.
0
himmet dayi
(22.01.16)
Aylık 5-10 liraya Spotify verelim.
0
quanche
(22.01.16)
@himmet dayi, @westblack
6s plus kullanıyorum jailybreak yapmak istemem ki yapılır mı bilmiyorum.

@kingcyrax
Yok yaw o pişmanlık fln değil güzel telefon :)

@quanche
Aveamuzik var 5 tl'ye onu kullanıyorum ama her şarkı her zaman güncel eklenmiyor.
0
🌸tragamin
(22.01.16)
(2)

wimdows

docrivers
1 gün sonra doluyormuş nasıl halledebilirim .
1 gün sonra doluyormuş nasıl halledebilirim .
0
docrivers
(22.01.16)
hallet once, sonra windows 10 a yukselt direkt.


kms falan vardi galba halleden.
0
eksi sozlukte eksiyen adam
(22.01.16)
windows 8.1 loader yazacaksın google'a. O hallediyor.
0
himmet dayi
(22.01.16)
(5)

Excel'le basim belada!

evrim halkasi
Selamlar,Katil olmadan bana bir yardimci olsaniz cok makbule gecer. Simdi benim elimde iki adet excel dosyasi var. Birinde tek kolonda bulunan, 10 tanesinin arasinda 1 bosluk olan sayilari o bosluktan kesmek uzere bloklar halinde yanyana getirmek istiyorum. yani su;123456789101112131415Suna donusece
Selamlar,

Katil olmadan bana bir yardimci olsaniz cok makbule gecer. Simdi benim elimde iki adet excel dosyasi var. Birinde tek kolonda bulunan, 10 tanesinin arasinda 1 bosluk olan sayilari o bosluktan kesmek uzere bloklar halinde yanyana getirmek istiyorum.

yani su;

1
2
3
4
5

6
7
8
9
10

11
12
13
14
15

Suna donusecek;

1 6 11
2 7 12
3 8 13
4 9 14
5 10 15
0
evrim halkasi
(21.01.16)
a1 hücresine 1 yaz
b2 hücresine =a1+5 yaz

bunların hepsini seç
sağa ve aşağı kaydır. (sağa ne kadar kaydırmak isteersen sen bilirsin)
aşağıya kadar a1 hücresi 5 tane olsun

o zaman şöyle bir şey olacak
1 6 11 16 21
2 7 12 17 22
3 8 13 18 23
4 9 14 19 24
5 10 15 20 25


daha sonra bu hücrelerin tamamını 6. satır boş olacak şekilde seçeceksin ve istediğin kadar aşağı çekeceksin.
5 ve katlarında 1 boşluk kalmış olacak.
0
mrtkbl
(21.01.16)
10 tanesinden sonra boşluk var demişsin, 5 tane için örnek vermişsin. hangisi doğru?
0
himmet dayi
(21.01.16)
@himmet dayi:

ben de hiç dikkat etmemişim örneğe göre excell çıkardım :) örnek ve anlatım dediğin gibi tezat :))
0
mrtkbl
(21.01.16)
10'a kadar yazmamak icin ornegi oyle verdim, cevabi ben 10'a uyarlarim da sorun su ki a1+5 yazdigimda ornegin a1'deki sayi ile 5'i topluyor. Buna da cozum bulursaniz, hayatimi kurtarabilirsiniz :)
0
🌸evrim halkasi
(21.01.16)
1. sütun'un ilk 10 satırını elle doldur (aşağı doğru 1,2,3...,10). Sonra a2'ye a1+10 yaz. a2'nin sağ altından tutup sağa doğru çek. daha sonra 1 numaralı satırda A sütunu hariç yazılı olan tüm hücreleri seç (ör: B-K arası komple) ve en sağdaki hücrenin sağ altından tutup aşağı çek.
0
himmet dayi
(21.01.16)
(13)

Uçak kabinine peynir sokabilir miyim?

alperz
Bir kilo kadar peynir. Deneyen var mı?
Bir kilo kadar peynir. Deneyen var mı?
0
alperz
(21.01.16)
sokarsın. denemedim ama sıvı olmadığı için problem olmamalı.
0
cekilmis gayfe
(21.01.16)
sıvı olmadığı için sıkıntı olacağını sanmıyorum. 1 kilo kadar değil de birkaç dilim sokanı gördüm.
0
himmet dayi
(21.01.16)
Fransa'dan THY ile 1.5 kilo kadar peynir getirmiştim. Korumalı, şu yastıklı gibi olan buzdolabı poşetinin içinde kabine sokmuştum. Hiç problem çıkmamıştı.
0
scaramuccia
(21.01.16)
10 porsiyon dondurulmuş çiğ inegöl köfte ile ankara-bodrum yaptım daha geçen cumartesi. salona geçilen son x-ray'de sordular "sabun mu var çantada kalıp kalıp" diye, yok dedim dondurulmuş köfte, bir şey demediler. sabun olsa sokamıyor muyduk, yoksa sırf meraktan mı sordu bilmiyorum.

not: pegasus.
0
kibritsuyu
(21.01.16)
nereye uctugun da onemli. amerika almiyordu misal kabinde de bagajda da.
0
in vino veritas
(21.01.16)
Pegasus ile Ankara-İzmir yapacağım. Az önce adamları aradım "peynir her türlü yasak" dediler. Ben yine de şansımı deneyeceğim. Zaten ucuz bir peynir. Annemin merak ettiği bir peynirdi bulunca alayım götüreyim dedim.
0
🌸alperz
(21.01.16)
riske etmeyim diyorsan bavula da atabilirsin. sadece kabin bagajıyla gideceksen onu bagaja verebilirsin. tabi iyice sarıp sarmalaman lazım.
0
cekilmis gayfe
(21.01.16)
Sivi olmadigi surece hicbir sey olmaz.
0
kuehles blondes
(21.01.16)
telefonda yasak derler. pegasusla istanbul viyana yaptım 2 kilo peynir getirdim sırt çantamda hiçbir şey olmadı. fransa'dan getirdim hiçbir şey olmadı. bir de peynire bir şey diyemezler: 1- sıvı değil 2- el koyabilme hakları yok
0
barkopasa
(21.01.16)
Pardon, araya giriyorum ama, niye sıvı değil, diyorlar illa?
Ayrıca sıvı peynir mi olur :) krem peynir filan mı?
0
neynep
(21.01.16)
5 kg yoğurt tasimistik kabinde. Peynir dediğin nedir ki? :)
0
bokmuhendisi
(21.01.16)
@neynep, uçaklara sıvı madde almak birkaç yıldır yasak. Su, ilaç, parfüm, diş macunu bile
0
44
(21.01.16)
@neynep krem peynir sivi sayiliyor. Birkac yil once bir arkadasimin aldigi krem peynirleri atmislardi :)
0
kuehles blondes
(23.01.16)
(6)

Ekşi Duyuru'daki ikinci el ilanları hakkında

endosperm
Son zamanlarda çok arttı ya da benim gözüme çok çarpmaya başladı. Çok da kızıyorum. İnsanlar sahip olduğu bir ürünü elinden çıkartmak için buraya ilan veriyorlar. buraya kadar çok güzel. şirin şirin ilan açıklaması da yazıyorlar. verdikleri ilandaki kullanılmış ürünle, aynı ürünün internetteki sıfır
Son zamanlarda çok arttı ya da benim gözüme çok çarpmaya başladı. Çok da kızıyorum. İnsanlar sahip olduğu bir ürünü elinden çıkartmak için buraya ilan veriyorlar. buraya kadar çok güzel. şirin şirin ilan açıklaması da yazıyorlar. verdikleri ilandaki kullanılmış ürünle, aynı ürünün internetteki sıfır olanlarının fiyatları arasında neredeyse hiçbir fark olmuyor. mesela adam kullandığı elektronik ürüne 800 lira istemiş, saniyelik google aramasında hoop 850 liraya bulabiliyorum aynısının sıfırını. Sorum şu ki; bu sizce bu insanların geneli kötü niyetli mi yani akıllı geçinip diğerlerini salak yerine koyup, "bir keriz bulur satarım" kafasında mı, yoksa gerçekten iyi niyetli yalnız elindeki malı nasıl fiyatlandıracağını bilemediğinden mi böyle ilanlar ortaya çıkıyor?
0
endosperm
(21.01.16)
bir keriz bulur satarım kafası bence.
0
omer haybo
(21.01.16)
dikkat etmeyen birine okutmak için veya ölücüyle pazarlık sonucu normal fiyata satabilmek için yapıldığını düşünüyorum.
0
kuzey li
(21.01.16)
"ben şu fiyata almıştım, çok da aşağıda fiyat vermeyeyim ki çok zarar etmeyeyim" diyorlardır ama aldıkları tarihten beri o malın sıfırı da verdikleri fiyata düşmüştür ve bunun farkında değillerdir, tek amaçları fazla zarar etmemektir filan.
0
devilred
(21.01.16)
keriz silkeleme umuduyla yazıyorlar.
0
cekilmis gayfe
(21.01.16)
geçen gün burada 15 ay kullanılmış ve yanları zarar görmüş iphone 5S'ini satmaya çalışan biri vardı. fiyatına 1450 mi 1400 mü ne öyle bir şey yazmıştı. Ben de öm attım bunun sıfırı 1500 tl zaten, satamazsın bu fiyata diye. Bana apple.com linki gönderdi ve duyuruya bu linki ekledi. Linkte 5s fiyatı 2100 TL görünüyor diye birini düdüklemeye kalkıyor.

Çok kıl oluyorum böyle tiplere.
0
himmet dayi
(21.01.16)
duyurudan cok olumlu bi kac alısverisim oldu gecmiste, simdilerde de bakarım ara ara ama maalesef arkadasin dedigi modelde ekseriyet.
0
aksi kanitlanmadikca cocuktur
(21.01.16)
(6)

Saat internet harici nereden alinir?

mozarello
Kuyumcular ve swatch haricinde saat satan bir yer gormedim ben. Internet haricinde nereden alabilirim? Veya internetten guvendiginiz yerler var mi?
Kuyumcular ve swatch haricinde saat satan bir yer gormedim ben. Internet haricinde nereden alabilirim? Veya internetten guvendiginiz yerler var mi?
0
mozarello
(21.01.16)
Nasıl yani, saatçi görmedin mi hiç?
0
kaptan memo
(21.01.16)
Yok ankarada falan denk gelmedim. Ya gozume carpmadi ya daha once ihtiyacim olmadigindan mi bilmiyorum.
0
🌸mozarello
(21.01.16)
google'a saatçi ankara diye yazarsan sayısız mağaza çıkıyor.

konyalı saat ve saat saat markaları büyük markalar. bunların mağazaları illa ki vardır ankara'da da.
0
himmet dayi
(21.01.16)
Bütün avm'lerde saatçiler var.
0
ihanet kac kisilik
(21.01.16)
kızılayda soysal iş hanı var. üst tarafı hem kuyumcu hem saatçi.
0
tolgan
(21.01.16)
bakmamışsınız da ondan. tonla saatçi var. hele ki ankarada
0
cursor
(21.01.16)
(2)

Iphone Telefon Görüşmesi Kaydedici Program

isminivermekistemeyensuser
Merhaba Iphone için mümkünse ücretsiz call recorder programına ihtiyacım var.Hem aradığımı hem gelen aramaları kaydedebilsin. Hatta skype aramamı da kaydetsin.Var mı bildiğiniz böyle bir app?
Merhaba

Iphone için mümkünse ücretsiz call recorder programına ihtiyacım var.

Hem aradığımı hem gelen aramaları kaydedebilsin. Hatta skype aramamı da kaydetsin.

Var mı bildiğiniz böyle bir app?
0
isminivermekistemeyensuser
(21.01.16)
jailbreak yoksa olmaz, app store da yok öyle program. apple izin vermiyor.
0
vincentvega
(21.01.16)
o yapılan yasal olmadığı için appstore'da uygulama yok. jb ile olabilir.
0
himmet dayi
(21.01.16)
(2)

Ekonomiyle ilgili kafama takılan birkaç şey var

bi sey dicem
1) Devlet herkese önümüzdeki aydan itibaren her ay karşılıksız 100'er lira vereceğini söyledi, bu durum ekonomide nasıl bir değişiklik yaratır?2) Yeni aldığım arsayı kazarken eski altınlar bulup paraya çevirdim, ekonomi bundan nasıl etkilenir?3) Devlet bulduğum altınlara neden el koymak istiyor?4) H
1) Devlet herkese önümüzdeki aydan itibaren her ay karşılıksız 100'er lira vereceğini söyledi, bu durum ekonomide nasıl bir değişiklik yaratır?

2) Yeni aldığım arsayı kazarken eski altınlar bulup paraya çevirdim, ekonomi bundan nasıl etkilenir?

3) Devlet bulduğum altınlara neden el koymak istiyor?

4) Her ay aldığım bir milyon liralık maaşı kibritle tutuşturup kül ediyorum, ekonomi bundan nasıl etkileniyor?

5) Devletin faizlerde oynama yapması ne demek? neyin faizi bu?

Anlatırsanız sevinirim ama anahtar kelimeler de verebilirsiniz.
0
bi sey dicem
(21.01.16)
Merkez bankasının (sacede Cumhuriyet Merkez Bankası değil, dünyada yer alan tüm bağımsız merkez bankaları) temel görevlerini incelersen bu soruların temelini gösteren cevaplar bulabilirsin.

Örneğin 5. soruda yer alan faiz oranları, TCMB'nin Türk Lirası'na uyguladığı faiz oranıdır. Bunun yükselmesi demek, yabancı yatırımcıyı ülkeye çekip, dövizini burada TL'ye çevirerek faizde değerlendirmesi demek. Bu da piyasadaki dolar rezervinin artması ve doğal olarak TL'nin döviz karşısında değer kazanması demek olur. Ancak tabii faizlerin artmasının da olumsuz yönleri vardır. İşte merkez bankası bu dengeyi sağlamakla yükümlü kurumdur.

2. soruda yer alan altın meselesi de, yine dolar gibi altın rezervinin de dengede olması açısından önemli. Altın değerli bir metal olduğu için piyasadaki miktarı ve fiyatı kontrol altında tutulmalı.

1. soru çok açık değil ama devlet bu politikayı izleyecek ise bu iş için kaynak yaratmalıdır. Kaynak yaratmıyorsa dahi sosyal devlet politikası çerçevesinde bu politikaya ayrılan bütçe ile bunu gerçekleştirmelidir.
0
himmet dayi
(21.01.16)
çok düz mantıkla bakarsak

1.piyasada para artacağı için paranın değeri düşer yani enflasyon artar.
2.çok bulduysan ve satarken altın bollaşacağı için altının değeri düşer .
3.bu olay daha çok tarihi eser kaçakçılığıyla alakalı sanırım ama emin değilim.
4.piyasadaki para azalacağı için paranın değerinin azalması lazım ama gerçek duruma bakarsan bir halt olmaz.
5.bunu açıklamışlar zaten.
0
tosunpasa
(21.01.16)
(3)

excel sorusu

uuth
şimdi bir çalışma kitabı, bu çalışma kitabında da 50-60 tane sayfa var.bu sayfadaki kimi satırlardaki verileri bir özet sayfaya almak istiyorum. (pivot işe yaramıyor)sayfa adları numerik değil. dolayısıyla "DOLAYLI" formülü işe yaramıyor.bu tabloda kullandığım formül şöyle örneğin,='Sayfa Adı '!B2be
şimdi bir çalışma kitabı, bu çalışma kitabında da 50-60 tane sayfa var.
bu sayfadaki kimi satırlardaki verileri bir özet sayfaya almak istiyorum. (pivot işe yaramıyor)

sayfa adları numerik değil. dolayısıyla "DOLAYLI" formülü işe yaramıyor.
bu tabloda kullandığım formül şöyle örneğin,

='Sayfa Adı '!B2

ben bunu,

='Sayfa Adı 2 '!B2
='Sayfa Adı 3 '!B2
..

şeklinde devam ettirmek istiyorum. formülde sadece sayfa adları değişecek, başvuru hücresi değişmeyecek.

ellerinizden öpülür.
0
uuth
(20.01.16)
Özet sayfasının ilk sütununa sayfa isimlerini sırala.
Sonraki sütuna şu formülü yaz: =DOLAYLI("'" & A1 & "'!B2")
0
fuck is a four letter word
(20.01.16)
Hatta A1 hücresine veri doğrulama yöntemi ile sayfaların tamamını yaz. Sayfa isimleri dropdown menü ile gelsin. Sen sayfa ismini seçtikçe diğer veriler değişir. Boşuna sayfa adını elle yazma her seferinde.
0
himmet dayi
(20.01.16)
çok teşekkürler, bir makro ile sayfa adlarını listeleyip dolaylı formülü ile çözdüm.
dropdown menüyü de düşündüm ama yeni sayfalar da eklenecek, bunları otomatik ekletebilir miyim dropdown menüye?
0
🌸uuth
(20.01.16)
(10)

kurabiye sever hanımlar

zannedersem tek eksiginiz bendim
çok beğendiğiniz -tatlı olacak yalnız- yaptığınız zaman insanların bayıldığı (ya da sizin) tarifler var mı? evdeyim canım sıkıldı kurabiye yapayım dedim canım da çekti bak şimdi. tarifi yazmak zorunda değilsiniz adı da yeter, fark etmez kısaca.
çok beğendiğiniz -tatlı olacak yalnız- yaptığınız zaman insanların bayıldığı (ya da sizin) tarifler var mı? evdeyim canım sıkıldı kurabiye yapayım dedim canım da çekti bak şimdi. tarifi yazmak zorunda değilsiniz adı da yeter, fark etmez kısaca.
0
zannedersem tek eksiginiz bendim
(19.01.16)
irmikli kurabiye var dr oetker'in ama biz tarife süt ekliyoruz

bi de kurabiye değil ama pötibörlü çikolata topları var efsane (muzlu ve portakal likörlü)
0
la noix
(19.01.16)
hiçbir kurabiye bir elmalı kurabiye olamadı, olamayacak.
0
himmet dayi
(19.01.16)
hanım değilim ama
www.instagram.com
0
try again fail again fail better
(19.01.16)
genel olarak tuzluyu tatlıya tercih eden, kurabiye yıllarca yemese aramayacak bendeniz için annemin portakallı şekerli kurabiyesi bu. google images'tan baktığımda anneminkine en çok bunu benzettim, umarım beğenirsiniz.

cgtanes.blogspot.com.tr
0
zombiedeveloper
(19.01.16)
agizda dagilan bol vanilyali un kurabiyesi
0
jimicik
(19.01.16)
erkekler tarif veremez mi teessüf ettim.
0
safepassage
(19.01.16)
kakao
(19.01.16)
www.nefisyemektarifleri.com
Birebor uyun. Muhtesem oluyor.
0
nekolaytezla
(19.01.16)
sen de git sen de unut
(19.01.16)
nekolaytezla +1
0
hayir bu koyden olsam nolcak
(19.01.16)
(7)

slr fotoğraf makinası

amidimbemidimcemidimdemidim
slr fotoğraf makinası alacağım. ama hiç bilgim yok bu konuda. makinayı alıp doğaya açılmayı düşünüyorum. aramızda bu konuda akil insanlar varsa ve tavsiye verirlerse memnun olurum.
slr fotoğraf makinası alacağım. ama hiç bilgim yok bu konuda. makinayı alıp doğaya açılmayı düşünüyorum. aramızda bu konuda akil insanlar varsa ve tavsiye verirlerse memnun olurum.
0
amidimbemidimcemidimdemidim
(19.01.16)
temel fotoğrafçılık eğitimi var mı? bence önce o olmalı, sonra slr.
0
himmet dayi
(19.01.16)
neden slr? (eleştirmek için sormuyorum)
0
orient blue
(19.01.16)
eger fotografcilik egitiminiz de yoksa sizinle birebir ayni konumdaydim. ikinci el bir Canon 700d + 18-135 seti aldim, amatör halimle cok memnunum.
0
fayfim
(19.01.16)
fayfim +1

hatta 550d bile olabilir. ilerleyince bir tane 50mm f/1.8 alıp "allahım neler çekiyorum ben" diyebilirsin bile.
0
polifonik osuruk
(19.01.16)
hayır hiç eğitimim yok. önce eğitim almam daha hayırlı olur sanırım. kursları var sanırım fotoğrafçılığın. işten fırsat bulursam gidiyim bari.
tavsiyeler için teşekkürler
0
🌸amidimbemidimcemidimdemidim
(19.01.16)
fuji film'in ücretsiz etkinlikleri oluyor.

www.fujifilmshop.com

yakınında bir etkinlik varsa buradan başlayabilirsin. mesela istanbul'da her haftasonu workshop yapıyorlar. yanına bir sd kart alıp gidiyorsun sana gövde ve lens veriyorlar, yolda başkasıyla değiştirebiliyorsun vs. ufaktan bir kurs almış alıyorsun. tabi ki kendi ürünlerini tanıtmak için yapıyorlar bunu ama sana bir zararı olmuyor. :)

ayrıca başlangıç için aynasız makinelere göz atmanı tavsiye ederim. evet fotoğraf çekme hissini yaşatmıyor vs. ama hem gövdesi, hem lensleri daha ucuz. bence bununla teorisini öğrenip dslr'ye geçmek daha mantıklı.

www.senelfoto.com
www.senelfoto.com
0
thalamus
(19.01.16)
öncelikle d slr alıp amelelik yapma. koskoca gövdeydi lensti iki gün taşıycan üçüncü çok büyük ve ağır kim taşıyacak şimdi bunu diyeceksin.

bütçene göre ya sony a6000 (paran yoksa a5000) ya olympus emd m10 (paran varsa m5) ya da panasonic lumix lx100 al.

bir lens alıp işime bakarım diyorsan canon eos m10 düşünebilirsin.

bu saatten sonra çok özel bir amaç için almayacaksan ki almayacaksın d slr almak saçmalık. yukarıda saydığım aynasız makinelerle d slr'ların yaptığı işleri hayli hayli yaparsın. atarsın ceket cebine gidersin.
0
halitkin
(19.01.16)
(3)

Ekşi Sözlük erişim problemi

deliyimben
Selamlar, Evdeki wireless'tan bağlandığımda sözlüğe giremiyorum. Birkaç gündür var bu durum. Onun dışında hiçbir sorun yok. Wireless'tan ayrıldığımda giriyor.Sebebi ne olabilir ki?
Selamlar,

Evdeki wireless'tan bağlandığımda sözlüğe giremiyorum. Birkaç gündür var bu durum. Onun dışında hiçbir sorun yok. Wireless'tan ayrıldığımda giriyor.

Sebebi ne olabilir ki?
0
deliyimben
(19.01.16)
wi-fi bağlantısında dns ayarı yapılmış olabilir.
0
himmet dayi
(19.01.16)
hangi dns sözlüğe giremiyor ki? ayrıca denedim, otomatik dns al dedim yine giremiyor.
0
🌸deliyimben
(19.01.16)
adres satırına 176.53.43.4 yazarak bir dener misiniz? eğer olursa bunu bookmarklara kaydedip buradan giriş sağlarsınız.
0
safepassage
(19.01.16)
(2)

Almanya 1 senelik pasaporta vize verir mi?

arancione
7 nisandaki muzik fuarina gitmek istiyorum. Duzenli gelirim var ve banka hesabima da gecici olarak bir miktar para aktarabilirim. Fakat pasaportum 1 senelik ve ekim ayinda kullanim suresi dolacak. Almanya sadece pasaport suresinden oturu bana vize vermemezlik yapar mi?
7 nisandaki muzik fuarina gitmek istiyorum. Duzenli gelirim var ve banka hesabima da gecici olarak bir miktar para aktarabilirim. Fakat pasaportum 1 senelik ve ekim ayinda kullanim suresi dolacak. Almanya sadece pasaport suresinden oturu bana vize vermemezlik yapar mi?
0
arancione
(19.01.16)
Almanya için pasaportun kalan geçerlilik süreleri aşağıdaki gibi olmalı:

3 AY (*) (1 aya kadar olan seyahatler için)

1 YIL (*) (1 ayı geçen seyahatler için)

Yani eğer seyahatinizi 1 aydan kısa tutacaksanız mevcut pasaportunuz ile vize alabilirsiniz.
0
himmet dayi
(19.01.16)
1 senelik pasaportla 6 aylık vize almışlığım var almanyadan.
0
delidir yakalayin
(19.01.16)
(3)

Antivirüs tavsiyesi

arkburak
Arkadaşlar selam,3 gündür saçma sapan hataları gece gündüz uğraşarak toplam 5 formatla alt edip win10 kurmayı becerdim, şu zamana kadar hiç antivirüs kullanmadım; ama bu saatten sonra pc format atmadan biraz daha gitsin diye hafif bir virüs programı kullanmak istiyorum, önerilerinize açığım; kasma s
Arkadaşlar selam,

3 gündür saçma sapan hataları gece gündüz uğraşarak toplam 5 formatla alt edip win10 kurmayı becerdim, şu zamana kadar hiç antivirüs kullanmadım; ama bu saatten sonra pc format atmadan biraz daha gitsin diye hafif bir virüs programı kullanmak istiyorum, önerilerinize açığım; kasma sorunu yaşatmayacak ve güvenlik seviyesi üstte olan bir virüs programı... Panda ve bitdefender diyorlar ama bilemedim.Şimdiden teşekkür ettim.
0
arkburak
(18.01.16)
win10 içinde gömülü olan windows defender yeterli bana göre. ama yok illa başka bi tane olsun dersen ben kaspersky öneririm.
0
himmet dayi
(18.01.16)
Kapsersky i uzun bir süre kullandım. Şu an imac kullandığım için ihtiyaç duymuyorum ama sağlam programdı. Bir yanlışını görmedim hiç.
0
sarlatan
(18.01.16)
inanilmaz hafif, sistemi hic kasmadi, gördügüm en kisa scan sürelerine sahip.

webroot.
0
aynadakiyabanci
(18.01.16)
(3)

bisikletten anlayanlar

diffarensiyel
v fren bisikletim var. bunun arka papuçlarının biri janta değiyorken, diğeri yaklaşık janttan 1 parmak uzakta. freni sıkınca uzakta olanı sıkıyor sadece, diğeri ise sürekli sürtüyor.bunun ayarını nasıl yapabilirim? mesafeleri eşitlemek istiyorum.
v fren bisikletim var. bunun arka papuçlarının biri janta değiyorken, diğeri yaklaşık janttan 1 parmak uzakta. freni sıkınca uzakta olanı sıkıyor sadece, diğeri ise sürekli sürtüyor.
bunun ayarını nasıl yapabilirim? mesafeleri eşitlemek istiyorum.
0
diffarensiyel
(18.01.16)
o pabuçların ayarı yapılıyor. alyan ya da normal anahtarla gevşetip ayarladıktan sonra tekrar sıkmalısın.
0
himmet dayi
(18.01.16)
bisikletçiye götürsen 1 dakikada halleder 5 lira falan alır en fazla. yayı katlanıyor bazen onu ters yöne katlamıştı bi keresinde bisikletçi. ters tarafa çekmen bi işe yaramaz sıkıp bırakınca gene kayar. alyanla gerdirebilirsin belki.
0
yuto
(18.01.16)
Pabuçların orada vidalar vardır, onları sıkıp gevşettikce bacaklar ileri, geri hareket eder. Bu şekilde ayarlanacaksın. Ancak götür bakıma da kendisine gelsin bisiklet.
0
mahsus mahal
(18.01.16)
(4)

flappy bird

eksi sozlukte eksiyen adam
sever miydin?http://www.flappyplane.net/gece gece iyi guldurdu.
sever miydin?

www.flappyplane.net

gece gece iyi guldurdu.
0
eksi sozlukte eksiyen adam
(18.01.16)
Severdim ama bu güldürmedi.
0
yuz kiloluk bir zenci
(18.01.16)
güldürdü.
0
cinayet saati
(18.01.16)
tebessüm ettirdi.
0
himmet dayi
(18.01.16)
Allahu ekber diye haykirmasi asadafafsjdj. Iyimis
0
halitkin
(18.01.16)
(2)

iPad 1'i hayata döndürme

roket adam
aranızda ipad 1 kullanan var mı? buna jb vs. ile yeni ios yüklemek mümkün müdür, ya da farklı bir kullanım şekli bilen var mı aranızda?sırf wunderlist kurmak için aldım fakat ios 5'ten ileri gitmiyor. wunderlist'in de eski sürümleri çalışmıyor. mal gibi kaldım.
aranızda ipad 1 kullanan var mı? buna jb vs. ile yeni ios yüklemek mümkün müdür, ya da farklı bir kullanım şekli bilen var mı aranızda?

sırf wunderlist kurmak için aldım fakat ios 5'ten ileri gitmiyor. wunderlist'in de eski sürümleri çalışmıyor. mal gibi kaldım.
0
roket adam
(18.01.16)
alabileceği en güncel sürüme yükseldi ise jb vs. yöntem ile üst sürüm yüklemek maalesef mümkün değil.
0
himmet dayi
(18.01.16)
son surumu yuklersen alet ağırlıktan açılmaz zaten sakın yükleme ios 5 de çalıştırma yollarına bak öyleyse
0
monkey
(18.01.16)
(4)

İpod Touch' a WhatsApp Yükleme

fikir iscisi65
Sevgili Silikon Vadililer,Elimde bir adet İpod Touch 6. Nesil var. Buna jailbreaksiz Whatsapp yüklemek istiyorum.İnternetteki birkaç yolu denedim ancak beceremedim. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler...
Sevgili Silikon Vadililer,
Elimde bir adet İpod Touch 6. Nesil var. Buna jailbreaksiz Whatsapp yüklemek istiyorum.İnternetteki birkaç yolu denedim ancak beceremedim. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler...
0
fikir iscisi65
(18.01.16)
olmuyor.
0
eksi sozlukte eksiyen adam
(18.01.16)
eskiden jailbreaksiz olmuyordu, hala olmuyordur muhtemelen.
0
fakyoras
(18.01.16)
JB şart.
0
himmet dayi
(18.01.16)
Ios 7 de jb.siz oluyordu yaptim biliyorum ama cok ugrastirmistu ve cok karisikti.

Baska arkadasininiz whatsapp dosyalarini falan ipod a atarak yapiliyordu. Biz de bi kere yapabildik sonra bi gunceleme yapayim demistim de gitmisti. Bir daha deneyince ugrastirmaya basladi ben de pil yuzdesi de gelain diye jb yapmistim.
0
c1b2k3
(18.01.16)
(2)

Çamaşır makinesinin kapağı açılmıyor

nickimin hakkini veremedim
markası LG. kurutma özelliği var. onu açtık, 2 saattir kurutup kilidini açamadı. tam kurutma seçeneği de seçilmedi üstelik, hafiften nemli çıkartacak. kilit işareti gitmiyor, ara ara dönüyor merdanesi de. daha önce de bi sefer böyle 4 saat falan kilitli kalmıştı, niye böyle oluyor? nasıl açarız?teşe
markası LG. kurutma özelliği var. onu açtık, 2 saattir kurutup kilidini açamadı. tam kurutma seçeneği de seçilmedi üstelik, hafiften nemli çıkartacak. kilit işareti gitmiyor, ara ara dönüyor merdanesi de. daha önce de bi sefer böyle 4 saat falan kilitli kalmıştı, niye böyle oluyor? nasıl açarız?

teşekkürler.
0
nickimin hakkini veremedim
(17.01.16)
kurutma 4 saatlik olabilir.
0
venge sodiri
(17.01.16)
normalde çamaşır makinelerini program bitmeden kapatınca birkaç dakika sonra kapak kilidi deaktif olur. bunu deneyin.
0
himmet dayi
(18.01.16)
(15)

Sinava baskasini sokmak

doksanaltmisdoksan
Hazirlikta 2.senem. Bu sinavi gecmem lazim. Bana gercekten cok benzeyen bir arkadasimi soksam ve yakalanirsa ne olur? Kapida ogrenci kimligine bakiliyor ama ellerindeki kagitta benim fotografim yoktu gecen sene. Gec kayit oldum diye. Bu sene hic gitmedim okula ama sanmiyorum fotografim konuldu. Her
Hazirlikta 2.senem. Bu sinavi gecmem lazim. Bana gercekten cok benzeyen bir arkadasimi soksam ve yakalanirsa ne olur? Kapida ogrenci kimligine bakiliyor ama ellerindeki kagitta benim fotografim yoktu gecen sene. Gec kayit oldum diye. Bu sene hic gitmedim okula ama sanmiyorum fotografim konuldu. Her seferinde ben bile sorun yasiyordum. Ama ogrenci kartimdaki fotografi gosterip gec kayit oldum napayim siz koymamissiniz kendi belgenize diyordum. Zaten ogrenci belgemdeki fotografim bana bile cok benzemiyor. Sorum sudur ki diyelim yakalandim, arkadasim baska okuldan ona bi sey olmaz sanirim. Bana ne olur?
0
doksanaltmisdoksan
(17.01.16)
Atılırsın, hazırlığı geçemezsen de atılıyorsun zaten. Gerçi hazırlığı bu şekilde geçsen bölümü nasıl bitireceksin onu da bilmiyorum ama dene istersen şansını.
0
i was made for you
(17.01.16)
atılırsın, adli soruşturma geçirebilirsin. bir daha ösym'nin yapacağı hiçbir sınava giremeyebilirsin. yani hayatın kayabilir.
0
zgrydn
(17.01.16)
Bu sene sonunda ikinci senem olucak. Benim kurtarmak istedigim bir donem sadece. Bolumum %100 ingilizce degil ve son kurdayim zaten. Ama bu donem okula hic gitmeyip (elimde olmayan sebepler) simdi tutusunca son care bunu gordum. Ama cesaret edemem pek sanmiyorum. Daha once yapan, yaptiran kisilerin deneyimini almak amacim
0
🌸doksanaltmisdoksan
(17.01.16)
Iste bu yasal sureci bilmedigim icin sordum. Peki giren kisiye ne olur? Farkli okulda oldugu icin yirtar mi?
0
🌸doksanaltmisdoksan
(17.01.16)
ikiniz içinde adli işlem başlar sahtekarlıktan ikinizde ceza alırsınız.
0
basond
(17.01.16)
Tamam o zaman tesekkur ederim zaman kaybetmeden calismaya devam edeyim:(
0
🌸doksanaltmisdoksan
(17.01.16)
bizim bir arkadaş 1. sınıfta ingilizce sınavında yerine başkasını soktu. kendi 130 kilo, 1.70, gözlüklü ve bıyıklıydı. yerine soktuğu adam 1.88, 90 kilo, gözlüksüz ve bıyıksız dı. hemen fark edildi ve ikisi de 6 ay uzaklaştırma aldı. 1 dönemden fazla kayıpları oldu. ikisi de okulu uzattı.

benim lisedeki en yakın arkadaşımın ikizi vardı. defalarca birbirlerinin yerlerine girdiler sınava. bilirsin lisede hocalar tüm öğrencilerini tanır. hocaların çoğu farklı olduğu için tanıyamadılar. herifler liseyi bitirdi.

kısfmet.
0
ya ben lan neyse
(17.01.16)
cezaları büyük.
ayrıca yakalandığında hocanın gelip
"sınava başkasını sokan öğrenciye sokmak" başlığına gireceği entry de cabası.
0
qxgviper
(17.01.16)
Baska okulda olmasi ceza almasini engellemez.
0
uzun kulaklı yalnız tavşan
(17.01.16)
Iste benim guvendigim olan benzerligimiz. Ama onu da riske aticaksam hic geregi yok:( hocalar baska entry bulsun artik napalim:(
0
🌸doksanaltmisdoksan
(17.01.16)
sizin sisteme uyar mi bilmiyorum ama en temizi, arkadasin kendisiymis gibi gircek sinava cikarken senin ismini yazacak. boyle yapan duydum baya. ama sizin okulun sartlari nasildir bilmem
0
diego de almagro
(17.01.16)
Hapse girersiniz ikinizde. Çok ciddiyim. Şakası yok bu işin.
0
himmet dayi
(17.01.16)
@diego o biz de olmaz:(

Hayatim boyunca bir kere bile kopya cekmedim ama caresizlik, aklimda turlu cakalliklar :/
0
🌸doksanaltmisdoksan
(17.01.16)
hiç bir şey olmaz hocam eğer arkadaş biraz da benziyorsa size.

en kötü ihtimal anlaşılır, arkadaşınız orada arkasına bakmadan koşar, kim nereden yakalayıp bulacak onu.
0
bobinhoo
(17.01.16)
@bobinhoo kendimden gectim de arkadasimin gayet guzel giden okul hayatini riske atamam:/ 2ay icin koca donemim gidicek yine, napalim.
0
🌸doksanaltmisdoksan
(17.01.16)
(4)

excel'den anlayanlar

morning wood
arkadaşlar çok acil yardıma ihtiycaım var.excel'de bir üst satırda yer alan formülleri bir alt satır karşılıklarına otomatik olarak nasıl kopyalarım? yani a1 de yer alan formül üzerinde enter'ladğımda a2 ye formül nasıl otomatik geçer?
arkadaşlar çok acil yardıma ihtiycaım var.
excel'de bir üst satırda yer alan formülleri bir alt satır karşılıklarına otomatik olarak nasıl kopyalarım? yani a1 de yer alan formül üzerinde enter'ladğımda a2 ye formül nasıl otomatik geçer?
0
morning wood
(17.01.16)
kopyala yapıştır yaparsan geçer. a1'e enterlayınca olmaz öyle bir şey.

a1'e gelip kopyala diyeceksin, hangi hücrelerde olmasını istiyorsan onları seçip yapıştıracaksın. Eğer formülde kayma oluyorsa söyle daha detay yardımcı olurum.
0
himmet dayi
(17.01.16)
bu yollar hariç bir satırda yaptığım işlem sonrası bir alt satıra bu formülün aynısı geçemez yani?
0
🌸morning wood
(17.01.16)
Üstteki hücrenin aynısını almak (daha doğrusu kopyalamak)için CTRL+D, soldakinin aynısını almak (daha doğrusu kopyalamak) için CTRL+R kombinasyonu kullanılabilir.

Ayrıca makroyla spesifik çözümler de bulunabilir.
0
44
(17.01.16)
@himmet dayi:
Excel'de bir şeye olmaz demek benim de eskiden yaptığım bir hataydı. İşi bilenlerden öğrendiklerim sonucunda artık Excel için hiç bir şeye "imkansız" ya da "olmaz" diyemiyorum.

Örneğin Aşağıdaki kodları ilgili sayfanın kod bölümüne yapıştırırsanız A1:A100 aralığına yazdığınız şeyi aynen bir alt hücreye geçirir:

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("A1:A100")) Is Nothing Then Exit Sub
Application.EnableEvents = False
a = Target.Row
Target.Copy Target.Offset(1, 0)
Application.EnableEvents = True
End Sub
0
44
(17.01.16)
(5)

kılıf, aliexpress vs.

devilred
canlar, bilen bilir, bu kindlelar için kapağı kapatınca cihazı uykuya alan, kapağı açınca cihazı uykudan çıkartan kılıflar var. akıllı kılıf deniyor hatta bunlara. işte şimdi bu konuda sorum var:http://tr.aliexpress.com/item/for-Amazon-Kindle-Paperwhite-1-2-3-Leather-Cover-brand-new-smart-leather-ca
canlar, bilen bilir, bu kindlelar için kapağı kapatınca cihazı uykuya alan, kapağı açınca cihazı uykudan çıkartan kılıflar var. akıllı kılıf deniyor hatta bunlara. işte şimdi bu konuda sorum var:

tr.aliexpress.com

bu linkteki kapak akıllı mı sizce? smartshell demiş ama ne anlamda kullanmış bunu, bilemedim. satıcıya mesaj gönderdim, cevap vermedi.

tr.aliexpress.com

bu linkte de aynı satıcının çok benzer bir ürünü var, bunda akıllı kılıf diye belirtilmiş. diğeri akıllı değil mi bu durumda?

bir de ilk linkteki kırmızı olan mı, yoksa ikinci linkteki kuleli olan mı daha hoş sizce? ya da hangisini beğendiniz hepsi arasından?

son olarak da kaybolur mu bu ürünler gelirken yahu?
0
devilred
(17.01.16)
Çok pahalı bunlar.

Ben kendi aldığımı göstereyim. Smart oluyor bu. Denedim %100 çalışıyor. Hem çok ucuz: tr.aliexpress.com
0
himmet dayi
(17.01.16)
@himmet dayi

bakmadığım cins kılıf kalmadı, pahalı olduğunun farkındayım ama model ve desen olarak "işte bu" dediğim bi bunlar oldu.

ayrıca sorularıma hiç cevap vermemişsin :(
0
🌸devilred
(17.01.16)
Büyük ihtimalle ikisi de smart cover bunların. Çünkü hem dediğim gibi smartshell yazıyor hem de magnetic. Zaten ekranı kapatan olay mıknatıslı olması.

ilk linkteki daha iyi.

son olarak; kaybolmaz. kaybolsa da paran iade ediliyor.
0
himmet dayi
(17.01.16)
@himmet dayi

hah işte ben de onu çok merak ediyorum, bu ekranı kapatan mıknatıs mekanizması mı oluyor? sistem nasıl işliyor, biliyosan bi anlatıversen?
0
🌸devilred
(17.01.16)
cihazın içinde manyetik sensör var, sağ ortasında. smart case'in mıknatısı oraya geldiğinde sensör devreye giriyor ve cihaz uykuya dalıyor.
0
himmet dayi
(17.01.16)
(2)

thumbnail yardım

nasrettinhoja
Siteme youtube videoları ekliyorum fakat anasayfa da eklediğim videoların resimleri görünmüyor,yardımcı olur musunuz? video oynatmada eklemede herhangi bir problemim yok resimdeki sorunu ne yaptıysam çözemedim.1 nci resimde üstü seçilmiş kısmı silince görünüyor tabi kod bilgim olmadığından beceremed
Siteme youtube videoları ekliyorum fakat anasayfa da eklediğim videoların resimleri görünmüyor,yardımcı olur musunuz? video oynatmada eklemede herhangi bir problemim yok resimdeki sorunu ne yaptıysam çözemedim.1 nci resimde üstü seçilmiş kısmı silince görünüyor tabi kod bilgim olmadığından beceremedim
0
nasrettinhoja
(16.01.16)
resim linkinde problem var gibi

/vi/ube.com

sanki video/youtube.com/ olacak gibi.
0
himmet dayi
(16.01.16)
evet resim linki bozuk işleniyo sitemde,resim linkini doğru çektirebilmek derdim de.
0
🌸nasrettinhoja
(16.01.16)
(2)

google'a giremiyorum

durbikonusucaz
yandexe de google a da girsem bu ekranı veriyor. nasıl düzeltebilirim bunu.ayrıca bütün tarayacılarımda bu şekilde durum.http://i.hizliresim.com/JnOgNJ.png
yandexe de google a da girsem bu ekranı veriyor. nasıl düzeltebilirim bunu.
ayrıca bütün tarayacılarımda bu şekilde durum.

i.hizliresim.com
0
durbikonusucaz
(16.01.16)
spy bulaşmış. birisi google'ın aynısını 'google özel' ile yapmış oradan para kazanıyor.

uzmanim.net
0
himmet dayi
(16.01.16)
tarayıcı virüsüyse adwcleaner yükle tara temizle sonrada bulaşmaması için malwarebytes-antimalware yükle.
0
freetakilir
(16.01.16)
(5)

Kamil Koç mu Pamukkale mi?

bir fincan kahve ile film izlemek
Ankara-izmir seferi için soruyorum.İkisi de 2+1 rahat diye geçen otobüslerden. Aralarında 5 lira fark var. Pamukkale 65, kamilkoç 60. Ne dersiniz?
Ankara-izmir seferi için soruyorum.
İkisi de 2+1 rahat diye geçen otobüslerden. Aralarında 5 lira fark var. Pamukkale 65, kamilkoç 60. Ne dersiniz?
0
bir fincan kahve ile film izlemek
(15.01.16)
Ucuz olanı al, bir farkları yok.
0
bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
(15.01.16)
pamukkale.
0
floydian
(15.01.16)
pamukkale
0
mutlusismankedi2015
(15.01.16)
pamukkale
0
himmet dayi
(16.01.16)
eyvallah, pamukkale'den aldım bileti:)
0
🌸bir fincan kahve ile film izlemek
(16.01.16)
(9)

Biyometrik fotoğraf ve kılık kıyafet

tavish11
Vesikalık fotoğraf çektirmeyi hiç sevmeyen bir insanım. Uzun süredir 2010 tarihli vesikalık fotoğrafla idare ediyordum ama şimdi yeni bir fotoğraf çektirmem gerekiyor.Ben düz siyah renk tişört giyip fotoğraf çektireyim diyorum. Sadeliği severim. Bu fotoğrafı pasaportta ehliyette vb. yerlerde kullana
Vesikalık fotoğraf çektirmeyi hiç sevmeyen bir insanım. Uzun süredir 2010 tarihli vesikalık fotoğrafla idare ediyordum ama şimdi yeni bir fotoğraf çektirmem gerekiyor.

Ben düz siyah renk tişört giyip fotoğraf çektireyim diyorum. Sadeliği severim. Bu fotoğrafı pasaportta ehliyette vb. yerlerde kullanacağım. Nasıl olur?
0
tavish11
(15.01.16)
Ya da takım elbise mi giysem? 2 yılda 2 kez giydiğim siyah takım elbisem var.
0
🌸tavish11
(15.01.16)
takım giy ya da photoshop ile giydirsinler.
0
himmet dayi
(15.01.16)
Takım giymene gerek yok. Benim pasaport fotoğrafımda üstümde tişört var mesela. Vizelerimin de bazılarında gömlekli, bazılarında tişörtlüyüm. Sıkıntı olmaz, zaten neredeyse boynundan başlıyor biyometrik fotoğraf.
0
bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
(15.01.16)
arka plan beyaz olduğu için üzerine beyaz bir şey giyme. onun dışında senin bilmen gereken pek bi şey yok, yani fotoğrafçı "biyometrik çektircem" dediğinde ona göre ayarlıyor zaten. yüzün gözün açık olsun, gerisi pek mühim değil. yani normal vesikalıktan farkı yok. giyiminin de pek önemi yok eğer iş başvurusu falan yapmayacaksan. tişört, gömlek iş görür. gerek yok takıma.
0
der meister
(15.01.16)
tisort iyidir.
0
fortisvita
(15.01.16)
teknoloji çok gelişti ben sakallı polo tişörtlü gittim hatta yakası yamuk çıktı fotolarda adam photoshopla on numara takım giydirip sakalları traşladı
0
mrthany
(15.01.16)
benim pasaportta fosforlu yeşil tişört, uzun saç, broz ten var, sürükle portekiz ligine bırak, sırıtmazdım.
bu arada biyometriği nasıl şokluyolar olm yasak değil mi?
0
kargn
(15.01.16)
telefonda uygulaması var passport photo id kendin çekipde bastırabilirsin ama ne kadar kullanışlıdır onu bilemem.
0
mrthany
(16.01.16)
Biometrik fotonun photoshoplanmasi yasak bildigim kadariyla. Siz yaptirmayin oyle bir sey.

Bir de tshirt olur, sadece is basvurusuna filan verecekseniz sikinti olanilir ama ehliyet pasaport sorun degil tshirt.
0
kuehles blondes
(16.01.16)
(11)

1500 lira civarında telefon tavsiyesi

master of code
Android ve ekranın geniş olması önemli. -/+200 lira olabilir
Android ve ekranın geniş olması önemli. -/+200 lira olabilir
0
master of code
(15.01.16)
asus zenfone 2
0
himmet dayi
(15.01.16)
sakın asus alma daha 5.0 bile düzgün veremediler. lanet olsun böyle firmaya.
0
diffarensiyel
(15.01.16)
c5 ultra
0
kahin ahtapot paul
(15.01.16)
1700 liraya sanırım lg g4 bulabilirsin
0
rodriguez2
(15.01.16)
Meizu mx5

www.akakce.com
0
psiren
(15.01.16)
rodriguez2 +1. kampanyalarla falan 1700 liraya lg g4 bulursun.
0
mrtkp9993
(15.01.16)
htc al pişman olmazsın
0
rivaldobebetoronaldo
(15.01.16)
Note 4
0
eskimo
(15.01.16)
C5 ultra al mis
0
fernandoenes
(16.01.16)
başgan kesinlikle samsung s5
ekran sufer
guncel telefon
cikabilir sd kart
cikabilir batarya ( şarj aparatı var yanında taşıyorsun pilin bittigi yerde %100 ile devam ediyorsun )
0
kingcyrax
(16.01.16)
kimse yazmamis ama lg g3. herhalde 1150tl hepsiburada'da.
0
turkay
(16.01.16)
(2)

10 gün sonra tecilin dolması ve Yüksek Lisans Mezuniyeti?

ihan
arkadaşlar selam,askerlik durum belgemi e devletten sorguladığımda tecilim 25 ocakta bitiyor gözüküyor, yüksek lisanstan ise 20 ocakta mezun oluyorum.yüksek lisansı 3 yılda bitirmiş oluyorum yaş 28şimdi mezuniyet sonrası askerlik şubesine gitsem mezuniyet dolayısı ile 1 yıl daha tecil ettirebiliyor
arkadaşlar selam,
askerlik durum belgemi e devletten sorguladığımda tecilim 25 ocakta bitiyor gözüküyor,
yüksek lisanstan ise 20 ocakta mezun oluyorum.

yüksek lisansı 3 yılda bitirmiş oluyorum yaş 28

şimdi mezuniyet sonrası askerlik şubesine gitsem mezuniyet dolayısı ile 1 yıl daha tecil ettirebiliyor muyum ?
yoksa yüksek lisansı 3 yılda bitirdiğim için ben o 1 yıllık süreyi peşin peşin zaten çoktan kullanmış mı oldum?

durum biraz mühim, konu hakkında bilgisi olan var mı ?
0
ihan
(15.01.16)
mezun olunca 1 yıl tecil hakkı doğuyor.

teyit etmek için askerlik şubesini de ara bence.
0
himmet dayi
(15.01.16)
en doğrusu okula ya da askerlik şubesine sormak gibi.
ben de aynı durumdayım yarın bir okula soracağım sonuç alırsam yazarım buraya
0
technicalte
(18.01.16)
(5)

kıllara neden kalıcı çözüm bulunamıyor?

diffarensiyel
şöyle ne biliyim kremle falan kolayca neden kökler yokedilemiyor? kıl sektörü yüzünden mi? beyin nakli yapılabilen bu dönemde kılı kalıcı temizleyememek bana pek inandırıcı gelmiyor.
şöyle ne biliyim kremle falan kolayca neden kökler yokedilemiyor? kıl sektörü yüzünden mi? beyin nakli yapılabilen bu dönemde kılı kalıcı temizleyememek bana pek inandırıcı gelmiyor.
0
diffarensiyel
(15.01.16)
iyi de var zaten kalıcı çözüm.

lazer epilasyon. birkaç seans sonra bir daha kıl çıkmıyor o bölgeden.
0
himmet dayi
(15.01.16)
bir süre sonra tekrar çıkıyor diye okudum lazer için. o yüzden dedim yani. çıkmasa bile pahalı ve uğraştırıcı. daha pratik bir çözüm olmalıydı.
0
🌸diffarensiyel
(15.01.16)
Büyük ihtimalle sağlığa bile kapitalizm zehrinin akmasıdır. O pahalı seanslar olmalı ki çark işlesin. Ha, yok tamamen bilimin acizliği olarak düşünüyorsanız bir şey diyemem. İstenmeyen tüylere ve dökülmelere, dişlere çözüm bulamadıktan sonra Mars'a koloni kuralım, çok da umrumda değil.
0
m e b
(15.01.16)
Lazer o kadar da kalici cozum degil. Ozellikle hamilelik gecirip hormonlar tepetaklak oldugunda tekrar tuylerin canlanmasi cok kolay. Basina gelen de cok.

Yine pahali olsa ama daha kalici ve daha kolay bir sey olsa, kapitalizm yine carki dondururdu. Bence ugrasan yok :p
0
rayde
(15.01.16)
bazı mantar enfeksiyonları var, gerçekten çıkarmıyor mesela. kalıcı çözüm mü çözüm. sınırlayabilir misin? tartışmalı
0
la noix
(15.01.16)
(1)

iphone restore

theseachange
update yapmadan mevcut sürümde restore edemiyor muyuz artık? telefonumda ios 8 yüklü ve 9'a geçmek istemiyorum ama restore et dediğimde ya iptal seçeneği çıkıyor ya da update & restore diyor. :(
update yapmadan mevcut sürümde restore edemiyor muyuz artık? telefonumda ios 8 yüklü ve 9'a geçmek istemiyorum ama restore et dediğimde ya iptal seçeneği çıkıyor ya da update & restore diyor. :(
0
theseachange
(15.01.16)
ayarlardan telefonu sıfırla komple. güncel sürüm varken mevcut işletim sistemi ile restore yapılamıyor.
0
himmet dayi
(15.01.16)
(2)

Tableti tvye bağlamak

Lusid*
http://i68.tinypic.com/72szno.jpgWindows 10lu hometech tableti bağladım ama tv ekranını kaplamıyor. Bunu düzeltemiyor muyuz? Tablette hd graphics falan vardı ordan da yok ayarı.
i68.tinypic.com
Windows 10lu hometech tableti bağladım ama tv ekranını kaplamıyor. Bunu düzeltemiyor muyuz? Tablette hd graphics falan vardı ordan da yok ayarı.
0
Lusid*
(15.01.16)
görüntü sadece TV'de olacak şekilde ayarlayın. Grafik özelliklerinden çözünürlüğü TV'nin desteklediği maks. değere getirin.

(Full HD için 1920x1080 örneğin)
0
himmet dayi
(15.01.16)
@himmet
İşte o kısmı bilale anlatır gibi anlatabilir misiniz bana
0
🌸Lusid*
(16.01.16)
(2)

kardeşe not ortalaması yardımı

trt2deki ressam
genel not ortalamami hesapla dedi ama bilemedim. Yardim istedi ama nasil yapiliyor bilmiyorum. not ortalamasi suan 2.56 ikinci dönem 6 dersi ve kredileri toplami 14. maksimum ne ortalamasi gelir diye soruyor. internette deneyeyim dedim ama hepsi farkli sonuc verdi.
genel not ortalamami hesapla dedi ama bilemedim. Yardim istedi ama nasil yapiliyor bilmiyorum. not ortalamasi suan 2.56 ikinci dönem 6 dersi ve kredileri toplami 14. maksimum ne ortalamasi gelir diye soruyor.

internette deneyeyim dedim ama hepsi farkli sonuc verdi.
0
trt2deki ressam
(15.01.16)
öyle olmaz o.

tüm derslerin kredileri ve notları gerekir. 14 kredi tamam ama, ortalamaya ne kadar etki edeceği toplam krediden ortaya çıkar ancak.
0
himmet dayi
(15.01.16)
2.56 ortalamayı toplam kaç kredi ile sağlamış?

örneğin 50 kredi ile sağlamışsa
2,56 X 50 = 128

şu anda 128 puanı var.
14 kredi ders A düşerse
A için 4.0 puan kazanır.
14 x 4,0 = 56

128 + 56 = 184

184 puan 50+14= 64 kredi ile sağlandığından;

184 / 64 = 2,87
ortalamaya ulaşır.

14 kredilik dersin hepsinden B alırsa 3 puan getireceğini kabul edelim.
156 + (14x3,0) = 170
170/64= 2,65
ortalaması olur.
0
andoreii
(15.01.16)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.